Amur s bylinkami a grilovanými bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

Amur
olivový olej
libeček
česnek
jarní cibulka
celerová nať
citronový tymián čerstvý
krystalická sůl
brambory
grilovací koření
máslo
alobal
kůže ze slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného amura naložíme do směsi nasekaných bylinek, cibulky nahrubo nakrájené a nadrceného česneku, přidáme sůl a olivový olej.

  2. Necháme dva dny naložené, otáčím ho v marinádě alespoň jednou za den.

  3. Po dvou dnech vyndáme z ledničky, nachystáme si rozčtvrcené brambory posypané grilovacím kořením, trošku másla, zabalit brambůrky do alobalu a šup na gril.

  4. Po 10 minutách co jsou brambory na grilu, vezmu kůži ze slaninky, potřu gril a naloženého amura tam hezky ogriluji po dobu 4 minut z každé strany, přičemž začínáme položením amura na kůži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!