Jahodová marmeláda s mátou a růžovým pepřem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

100 g želírovacího cukru 3:1 (nejlépe s fruktózou)
280 g opravdu zralých jahod
50 ml čaje z čerstvé máty (10 minut louhovaná čerstvá máta, pod pokličkou)
1 lžíce nasekané čerstvé máty
1 rovná lžíce růžového pepře

Postup přípravy receptu

  1. Růžový pepř rozdrtíme v hmoždíři. Jahody nasekáme nadrobno a v hrnci promícháme s želírovacím cukrem. Přilijeme mátový čaj.

  2. Směs za občasného míchání přivedeme k varu. Necháme 3 minuty vařit.

  3. Přisypeme nasekanou mátu a rozdrcený růžový pepř. Promícháme a stáhneme z plotny.

  4. Naplníme do skleničky, pevně uzavřeme a necháme alespoň 15 minut položené víčkem dolů. Tak se marmeláda zakonzervuje“.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!