Americké lívance

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce krupicového cukru
170 g hladké mouky
350 ml mléka
2 lžíce másla (rozpuštěného)
2 vejce (velká, ušlehaná)
máslo (na smažení)
javorový sirup
čokoládová poleva
šlehačka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby vložte prášek do pečiva, mouku, špetku soli a cukr. Vše dobře smíchejte a přidejte prošlehaná vejce s mlékem.

  2. Vše smíchejte dohromady metličkou, aby vzniklo hustší těsto. Do něj zašlehejte máslo. Těsto nechte aspoň na deset minut odpočinout.

  3. Na pánev dejte kousek másla a pánev rozehřejte. Na pánev dejte naběračkou těsto. Průměr lívance by měl být asi 15 cm. Smažte asi 1 až 2 minuty a poté obraťte a smažte další 1 minutu.

  4. Hotové lívance můžete polít javorovým sirupem nebo jej klasicky ozdobit šlehačkou a čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!