Zvonky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
230 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
120 g másla nebo Hery
3 žloutky
100 g mletých oloupaných madlí
strouhaná kůra z 1/2 citronu
Dokončení:
máslový krém
nutella nebo margotka (základní krém ochutit, jak chceme)
čokoládová poleva
zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v lednici odpočinout.

  2. Vyválíme a vykrajujeme zvonečky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  3. Po vychladnutí polovinu zvonečků namáčíme do čokoládové polevy a ozdobíme. Slepujeme ochuceným krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!