ŻUr ze syrovátky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l syrovátky
1 l sladké smetany na vaření
250 g uzeného bůčku
200 g klobásy
1 křen
sůl
pepř
cukr
4 natvrdo vařená vejce
1 PL mouky

Postup přípravy receptu

  1. Syrovátku přivedeme k varu a přidáme křen – jen pozor tentokrát postrouhaný na hrubých očkách, nebo pokrájený na tenké nudličky.

  2. Ve smetaně roztřepeme mouku a zalijeme jí vařící se syrovátku.

  3. Uzený bok a klobásu pokrájíme na kostky.

  4. Orestujeme na pánvi pěkně do křupava a přidáme do žurku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem. Podáváme s vejci vařenými natvrdo. Jsme-li šikovní a máme slaninu pokrojenou na tenké plátky, tyto opečeme též do křupavoučka a pokládáme na polévku. Přizdobíme trochou medvědího česneku, či mladou kopřivou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!