Žemlovka s mákem a švestkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

rohlíky
mléko
1 vajíčko
mletý oslazený mák
švestkový kompot
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Plech vytřeme máslem (i boky), rohlíky nakrájíme na kolečka a máčíme je do mléka s rozmíchaným vajíčkem. Přebytečné mléko z rohlíků vymačkáme a skládáme je na plech (jedno vedle druhého).

  2. Na rohlíky naskládáme dobře okapané švestky, potom vše hojně zasypeme oslazeným pomletým mákem, znovu dáme švestky, zasypeme mákem a nakonec nahoru vrstvu z rohlíků máčených v mléce.

  3. Na závěr na rohlíky rozložíme místy tenké plátky másla, plech zakryjeme alobalem a dáme do trouby zhruba na 40 minut.

  4. Hotovou žemlovku necháme vychladnout a potom jednotlivé porce posypeme mletým cukrem. Je to zvláštní, ale moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!