Zelné nudle s rajčatovou omáčkou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

300 g hlávkového (raného) zelí
300 g rajčat
kousek mrkve
kousek pórku
2 stroužky česneku
100 g jakéhokoli tvrdého sýra
bazalka
oregano
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si zelí na malé nudličky a dáme vařit do osolené vody nebo na páru (to je ta jednodušší a rychlejší varianta).

  2. Omáčka: Pórek a česnek nasekáme na plátky, v mixéru rozmixujeme nejprve mrkvičku a poté rajčata. V pánvi na oleji opečeme pórek a česnek, po chvíli přidáme mrkev a rajčata.

  3. Okořeníme bazalkou, oreganem, solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a pomalu na mírném ohni asi 15 minut dusíme, aby se chutě krásně spojily.

  4. Po této době přidáme do pánve uvařené zelné nudle“, promícháme a nakonec doladíme plátky sýra, který už necháme jen pár vteřin prohřát a rozpustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!