Zelňačka se šťouchanými bramborami a klobáskou

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kysaného zelí
2 lžičky kmínu
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
sůl
2 nožičky libovolné klobásky
2 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany na vaření
6 brambor
1 větší cibule
3 lžíce škvarků

Postup přípravy receptu

  1. Zelí dáme do hrnce, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a kuličky pepře. Zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.

  2. Mezitím si oloupeme brambory a v osolené vodě uvaříme do měkka.

  3. Zelňačku zahustíme moukou, rozmíchanou v mléce, osolíme a dobře provaříme. Přidáme nakrájenou klobásku, přilijeme smetanu a ještě krátce provaříme.

  4. Ze škvarků sebereme asi lžíci sádla a nakrájenou cibulku na něm do zlatova orestujeme. Přidáme škvarky a ještě společně opečeme. Ne moc dlouho, aby škvarky nebyly příliš tvrdé, ale jenom křupavé.

  5. Uvařené brambory rozšťoucháme a promícháme je s osmaženou směsí cibulky a škvarků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!