Červená řepa s fazolovými lusky a rýží

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 menší červená řepa
anýz
kmín
bobkový list
hrst mražených fazolových lusků
rýže
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu.

  2. Vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu. Během toho musíme do hrnce přidávat vroucí vodu (z rychlovarné konvice), protože se voda bude rychle vypařovat a řepa by tak po čase nebyla zcela ponořena.

  3. Po uvaření řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. V jiném hrnci si připravíme lusky. Dáme je asi na 10 minut do vroucí osolené vody.

  4. Kousky řepy a lusky smícháme s uvařenou rýží a podáváme posypané pažitkou:-) Můžeme posypat i sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!