Zelňačka, jak ji máme rádi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší hlávka zelí
1 cibule
2 brambory
1 červená paprika
klobása
trocha mléka
mletá paprika
4 lístky bobkového listu
nové koření
pepř
kmín
kostka masoxu
ocet
cukr
sůl
sádlo
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou s kostkou masoxu.

  2. Na kousky nakrájíme zelí, papriku a brambory, přidáme k vývaru společně s bobkovým listem, novým kořením, kmínem, pepřem.

  3. Necháme cca 20 min. povařit do změknutí.

  4. Přidáme klobásu, trochu octa, trošku cukru a soli, přilijeme asi půl hrnku mléka, necháme povařit. Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!