Zeleninová fazolačka

Recepty, Polévky

Suroviny

asi 18-20 dkg bílých fazolí
2 bobkové listy
hrst sušených hub
50 g másla
1 cibule
40 g hladké mouky
2 mrkve
asi 20 dkg brokolice růžičky
2 brambory
2 stroužky česneku
pepř
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazole zalijeme vodou a necháme asi 4 hodiny bobtnat. Pak je i s bobkovým listem uvaříme a ke konci vaření i osolíme. Scedíme a vývar si ponecháme.

  2. Houby zalijeme vodou a také necháme nabobtnat. Z másla a pokrájené cibule a mouky si uděláme jíšku. Zalijeme ji asi 1200 ml vývaru z fazolí a rozšleháme (máme-li vývaru méně, doplníme vodou).

  3. Do polévky přidáme houby a pozvolna vaříme. Mrkev a brambory oloupeme, pokrájíme a po 10 minutách varu přidáme do polévky. Když je zelenina téměř měkká, přidáme fazole a na drobné růžičky rozebranou brokolici.

  4. Dochutíme česnekem a majoránkou. Dosolíme, opepříme a necháme ještě chvilku povařit. Podáváme jako sytou polévku, samostatné jídlo třeba k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!