Jablková bábovka s vůní skořice a rumu

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g másla
150 g cukru krystal
1 skořicový cukr
2 vejce
1 zakysaná smetana
1 lžíce rumu
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
500 g nastrouhaných jablek
0,5 dcl mléka
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo a všechny cukry ušleháme do hladkého krému, zašleháme zakysanku, vejce a rum, přidáme jablka a vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  2. Vše přendáme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, formu přikryjeme alobalem a pečeme na 170°C (horkovzduch) asi 40 minut, poté alobal sundáme a dopečeme vršek dozlatova. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda se těsto již nelepí.

  3. Teplou bábovku vyklopíme a potřeme mlékem s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!