Kuřecí kapsy s pórkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 ml teplé vody
2 lžičky sušeného droždí
1 špetka soli
1 lžička krupicového cukru
2 a 1/2 šálku hladké mouky + trochu na pomoučení pracovní plochy
3 lžíce olivového oleje
1 pórek nakrájený na tenké proužky - pouze bílá část
1 plátek libové slaniny nakrájený nadrobno
1 kuřecí prsní řízek nakrájený na menší kousky
1/2 šálku hrášku
1 šálek nastrouhané mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Teplou vodu smícháme s droždím, solí a krupicovým cukrem, důkladně zamícháme, zakryjeme a necháme 10 minut odstát.

  2. Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme kvásek, 2 lžíce oleje a vypracujeme hladké těsto. Přemístíme na lehce pomoučněnou pracovní plochu a hněteme 5 minut, aby těsto bylo pružné.

  3. Poté rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme plát o průměru asi 18 cm. Než připravíme náplň, zakryjeme utěrkou.

  4. V pánvi zprudka rozpálíme zbytek oleje, přidáme pórek a slaninu a smažíme asi 2 minuty, poté přidáme kuřecí maso a smažíme 3 minuty ze všech stran. Nakonec vmícháme hrášek, odstavíme a necháme vychladnout.

  5. Na 2 plechy dáme pečící papír. Předehřejeme troubu na 210°C. Na střed každého plátu těsta naneseme 1/4 náplně, posypeme 1/4 nastrouhané mozzarelly a okraje potřeme vodou.

  6. Poté pláty přeložíme napůl, aby vznikla kapsa a okraje důkladně zmáčkneme. Pečeme 20-25 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!