Zázvorový dip

Recepty, Omáčky

Suroviny

Množství dle chuti:
zakysaná smetana
zázvor - oloupaný, čerstvě nastrouhaný
sůl
pepř mletý - bílý
posekané bylinky - kopr, bazalka, petrželka...
hořčice - plnotučná, dijonská
citronová kůra a šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře promícháme a dáme do chladna alespoň na hodinu proležet. Pokud chceme i jiné příchutě, pak už záleží na každém, co do dipu přidá. Dochutit se dá nejen hořčicí, ale i špetkou čerstvě nastrouhané citronové kůry (šťávy), bylinkami dle chuti nebo bílým pepřem.

  2. Dip podáváme vychlazený, k pečenému, smaženému nebo grilovanému masu a zelenině. Využít ho můžeme i jako zálivku salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!