Zázvorový dip
Recepty, OmáčkySuroviny
- Množství dle chuti:
- zakysaná smetana
- zázvor - oloupaný, čerstvě nastrouhaný
- sůl
- pepř mletý - bílý
- posekané bylinky - kopr, bazalka, petrželka...
- hořčice - plnotučná, dijonská
- citronová kůra a šťáva
Postup Zázvorový dip
Postup přípravy receptu
-
Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře promícháme a dáme do chladna alespoň na hodinu proležet. Pokud chceme i jiné příchutě, pak už záleží na každém, co do dipu přidá. Dochutit se dá nejen hořčicí, ale i špetkou čerstvě nastrouhané citronové kůry (šťávy), bylinkami dle chuti nebo bílým pepřem.
Dip podáváme vychlazený, k pečenému, smaženému nebo grilovanému masu a zelenině. Využít ho můžeme i jako zálivku salátu.