Závitek z krkovice s kysaným zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové krkovice
3 hrsti vymačkaného kysaného zelí
50 g šunky
1/2 vajíčka uvařeného natvrdo
1 kelímek zakysané smetany
hladká mouka na zahuštění-asi 1 vrchovatá lžíce
sůl
pepř
červená sladká mletá paprika
drcený kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou.

  2. Kysané zelí překrájíme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, promícháme a hrst dáme na každý plátek krkovice. Nabereme lžíci zakysané smetany a přidáme ji na plátek se zelím, ještě přidáme špetku drceného kmínu a půl rozkrojeného vajíčka.

  3. Maso srolujeme do rolády, sepneme párátkem a ze všech stran zprudka opečeme na oleji.

  4. Podlijeme vodou, asi do poloviny závitků a dusíme do měkka.

  5. Poté maso vyjmeme, v trošce vody prošleháme asi lžíci hladké mouky a přidáme do šťávy. Pořádně provaříme. Do zbylé zakysané smetany dáme 1-2 lžíce horké šťávy, promícháme a přilijeme k masu. Prohřejeme a podáváme. Jako příloha jsou skvělé gnochi nebo bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!