Zasmažená kmínová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 polévková lžíce sádla
1 polévková lžíce kmínu
2 polévkové lžíce hladké mouky
2 celá vejce
1 kostka masoxu nebo zeleninového bujonu
1 kávová lžička podravky nebo kuchárka
1 hrst vlasových nudlí
libeček
petrželka nebo zelená cibulková nať

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém sádle minutku opražíme celý kmín, až začne popraskávat, zaprášíme moukou a osmahneme, až má mouka nahnědlou barvičku - pozor na připálení. Ihned za stálého míchání vléváme horkou vodu (studená se s tukem srazí a tvoří se hrudky) a necháme 10 minut provařit.

  2. Vmícháme rozšlehaná vajíčka, přidáme nudle a až jsou uvařené, vypneme sporák. Dochutíme dle potřeby, přidáme zelené a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!