Zapékaný baklažán (lilek)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 baklažán
4 rajčata
1 mozzarella
plátkový sýr (já použila goudu)
oregáno
bazalka
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Opláchneme baklažán a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme ho vybrečet. Vysušíme baklažán ubrouskem a připravíme si pekáček, který pokapeme olivovým olejem.

  2. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Na pekáček pokapaný olivovým olejem poklademe baklažán, dáme vrstvu rajčat a okořeníme bazalkou a oreganem.

  3. Jako poslední vrstvu dáme mozzarellu s plátkovým sýrem. Dáme zapékat na půl hodiny do trouby na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!