Zapečený špenátový dip s tempehem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

240 gr uzeného tempehu
2 velké hrsti baby špenátu
1 hrnek rozmixovaného silken tofu
1/4 hrnku sušného droždí tebi
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce citornové šťávy
1 rozmačkaný stroužek česneku
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Tempeh nasekejte na menší kousky. Silken tofu rozmixujte se sušeným droždím, hořčicí, citronovou šťávou, česnekem. Přidejte špenát a tempeh a párkrát zapulzujte.

  2. Menší mističky či jednu větší zapékací lehce vymažte olejem, naplňte směsí, ozdobte půlkou vlašského ořechu a pečte na 190°C v předehřáté troubě asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!