Zapečený pangas se smetanou a zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 plátky pangase
2 mrkve
2 pórky -menší
10 brambor
koření na ryby
kmín
sůl
olej
pepř
1/2 hrnku smetany
150 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Olejem lehce vymažeme zapékací misku a na dno poskládáme oloupané na plátky pokrájené brambory. Osolíme a okmínujeme je. Na kousku másla osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev a pórek. Tuto zeleninovou směs navrstvíme na brambory.

  2. Jednotlivé porce ryby osolíme, okořeníme a položíme na zeleninu. Vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě při 200°C asi 40 min. Pak zasypeme postrouhaným sýrem a ještě asi 10 min zapékáme,dokud se sýr neroztaví a nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!