Zapečený kapr v sýrové peřince

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce kapra
sůl
hladká mouka
mletá paprika
3 lžíce oleje
máslo (na vymazání zapékací mísy)
4 plátky šunky
40 g tvrdého sýra
4 vejce
čerstvá petrželka
2 lžíce smetany

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra bez kůže osolíme, obalíme v hladké mouce s paprikou a opečeme na oleji.

  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme porce kapra a přikryjeme plátky šunky. V misce si rozšleháme vajíčka, smícháme je s posekanou petrželkou a postrouhaným sýrem. Nakonec vmícháme asi 2 lžíce smetany.

  3. Touto směsí překryjeme porce kapra a zapečeme v troubě do růžova. Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!