Zapečený bramborák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 větší brambory
1 vejce
3 stroužky česneku
jarní cibulka
2 lžíce strouhanky
hl. mouka podle potřeby
kmín
pepř
majoránka
sůl
olej na smažení
---
šunka
slanina
vejce
kolečka rajčat
kolečka zelené chilli papričky
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Cibulku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těstíčko. Smažíme větší placky z obou stran.

  2. Po usmažení dáme placky na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Přeložíme do zapékací misky a obložíme šunkou a slaninou do kola. Doprostřed klepneme vejce. Nahoru položíme rajče a chilli.

  3. Zapneme troubu s grilem. Placky posypeme sýrem a zapečeme pod vyhřátým grilem. Musíme to hlídat, jde to rychle. Šunka musí být křupavá a vejce polotekutá. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!