Zapečené špenátové gnocchi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balení gnocchi (kupuji v Lidlu)
400 g mraženého listového špenátu
100 g parmazánu
1 kelímek 12% smetany
1 kelímek zakysané smetany
sušená smažená cibule
česnek
sůl
strouhanka
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku na oleji nebo sádle podusíme špenát, ochutíme ho česnekem, solí, přidáme minimálně dvě hrsti smažené cibulky, půl kelímku 12% smetany a hrst strouhánky.

  2. Na pánvi na malém množství tuku opečeme - bez předvaření - gnocchi dozlatova a přimícháme ke špenátu.

  3. Ustrouháme parmazán, vmícháme ho do zakysané smetany, přidáme zbytek sladké smetany, hrst strouhánky a trochu sušeného práškového česneku.

  4. Špenát a gnocchi přesuneme do zapékací misky, povrch pokryjeme smetanou s parmazánem a zapečeme v troubě - cca 10-15 minut.

  5. Povrch lze ozdobit upečenými a osušenými plátky anglické slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!