Zapečené masové koule - italská trikolora

Recepty, Mleté maso

Suroviny

olivový olej
1 balení masových koulí AQ
1 cibule
2 stroužky česneku
2 plechovky rajčatového pyré
sůl
pepř
1 balení Mozarelly
hrst bazalkových listů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi si rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm masové koule (množství si dát podle potřebných porcí) ze všech stran dozlatova a pak je přendáme do zapékací misky.

  2. Pánev si vyčistíme papírovými utěrkami, vlijeme lžičku oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, opékáme dokud nezesklovatí.

  3. Přidáme rozmělněný česnek a poté i rajčatové pyré. Zahříváme a podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Nakonec směsí zalijeme masové koule v misce, poklademe plátky mozarelly a dáme na 3-5 minut pod gril, nebo do mikrovlnky, aby se sýr roztavil. Podáváme posypané bazalkovými lístky a můžeme přidat i opečený toast.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!