Zapečené kotlety s pepřovo-dijonskou kaší

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
4 plátky Parmské šunky nebo šunky od kosti
1 lžíce rajského protlaku
0,5 dcl slunečnicového oleje
1 dcl kvalitního červeného vína
lžíce cukru
1 lžíce sojové omáčky
sůl
pepř
Na kaši:
800 g brambor
smetana na vaření 10%
1-2 lžíce Dijónské hořčice
2 lžičky drceného pepře

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit oloupané brambory.

  2. Mezitím si nakrájíme kotletku na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran.

  3. Kotlety přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Výpek z kotlet zalijeme vínem, přimícháme sójovou omáčku, cukr a protlak a necháme zvolna vařit (podle potřeby můžeme přilít trochu vody, aby se šťáva nevyvařila).

  5. Uvařené brambory zcedíme, přilijeme kelímek smetany, přidáme hořčici, pepř, sůl a vymícháme do konzistence bramborové kaše. Nesmí být moc řídká.

  6. Plátky šunky stočíme do kornoutků, které dáme na kotlety a na to navršíme bramborovou kaši. Zapékáme v troubě pod grilem na 200 °C, až kaše zezlátne.

  7. Hotové kotlety přendáme na talíře a přelijeme vinnou redukcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!