Zapečené hovězí nudličky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí roštěné
200 g libovější anglické slaniny
6 větších žampionů
6 větších brambor
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce plnotučné hořčice
1 dcl bílého vína
1 kelímek 31% smetany
pár lístků tymiánu
sůl
barevný pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce olivového oleje opečeme proužky cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roštěnou, nakrájenou na nudličky a zprudka opékáme. Když se maso zatáhne, osolíme jej, opepříme, přisypeme tymián, čtvrtky žampionů, plátky česneku a asi 3 minutky restujeme. Přidáme hořčici, zalijeme bílým vínem, přiklopíme poklicí a dusíme zhruba 20 minut. Když je maso poloměkké a zredukuje se nám šťáva na minimum, vmícháme smetanu.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme je na asi 0,5 cm silné plátky. Polovinou z množství brambor vyložíme dno zapékací nádoby a mírně je osolíme.

  3. Z již hotové omáčky vybereme maso, žampiony a brambory tím poklademe. Zakryjeme druhou polovinou brambor opět mírně osolíme. Polijeme zbytkem omáčky a po dobu asi 30 minut zapékáme v troubě na 200 stupňů do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!