Zapečené bylinkové brambory s kuřecím masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory podle potřeby
kuřecí maso podle potřeby
1 červená kapie
2 cibule
petrželka nasekaná
pažitka nasekaná
medvědí česnek nasekaný
150 g anglické slaniny v celku
sůl
mletý černý pepř
sladká mletá paprika
kousek másla na vymazání zapékací mísy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a promícháme. Odložíme je zatím do připravené misky.

  2. Bylinky nasekáme a dáme do misky. Papriku nakrájíme na tenké nudličky spolu s anglickou slaninou. Dále cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky a dáme stranou.

  3. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je, posypeme mletou paprikou a promícháme.

  4. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bramborovými plátky vyložíme mísu, dáme na cibuli anglickou slaninu, papriku a kousky kuřecího masa a nakonec brambory. Takto pokračujeme, dokud nemáme zapékací mísu plnou a nakonec zakončíme vrstvou brambor. Zapékací mísu přiklopíme a dáme péct na 180°C a pečeme do doby, dokud nejsou brambory měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!