Zapečené bylinkové brambory s kuřecím masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- brambory podle potřeby
- kuřecí maso podle potřeby
- 1 červená kapie
- 2 cibule
- petrželka nasekaná
- pažitka nasekaná
- medvědí česnek nasekaný
- 150 g anglické slaniny v celku
- sůl
- mletý černý pepř
- sladká mletá paprika
- kousek másla na vymazání zapékací mísy
Postup Zapečené bylinkové brambory s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a promícháme. Odložíme je zatím do připravené misky.
Bylinky nasekáme a dáme do misky. Papriku nakrájíme na tenké nudličky spolu s anglickou slaninou. Dále cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky a dáme stranou.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je, posypeme mletou paprikou a promícháme.
Zapékací mísu vymažeme máslem. Bramborovými plátky vyložíme mísu, dáme na cibuli anglickou slaninu, papriku a kousky kuřecího masa a nakonec brambory. Takto pokračujeme, dokud nemáme zapékací mísu plnou a nakonec zakončíme vrstvou brambor. Zapékací mísu přiklopíme a dáme péct na 180°C a pečeme do doby, dokud nejsou brambory měkké.