Zapečené brambory ve smetaně s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

brambory
cibule
česnek
kukuřice
niva
smetana
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si mleté maso: osmažíme si na pánvi cibulku, na kterou vložíme mleté maso, osolíme, opepříme (já přidávám i dost chilli) a necháme osmažit. Když je maso osmažené, přisypeme k němu kukuřici a krátce společně restujeme.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, která vrstvíme do předem vymazaného pekáčku. Když máme navrstvenou cca 0,5 cm vysokou vrstvu brambor, polijeme smetanou, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno pokrájeným česnekem. Dále vrstvíme brambory.

  3. Další, zhruba 0,5 cm vysokou vrstvu, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, polijeme smetanou, posypeme grilovacím kořením a vrstvíme další vrstvu. Na tuto vrstvu položíme vrstvu předem připraveného mletého masa s kukuřicí, posypeme nadrobno pokrájeným česnekem a vrstvíme poslední vrstvu brambor.

  4. Pekáček přikryjeme a cca 30 min. pečeme na 200°C přikryté.

  5. Po půl hodince sejmeme víko pekáčku, posypeme rozdrobenou nivou a vložíme zpět do trouby, kde pečeme do úplného změknutí brambor (cca 40 min.).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!