Zapečené brambory s hráškem, smetanou a uzeným masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1000 g uvařených brambor
400 - 500 g uzeného masa (z uvařených uzených kostí)
1 cibule
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
2 lžíce oleje
1 lžíce sterilovaného hrášku
4 vejce
100 ml sladké smetany nebo mléka
máslo do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Do máslem vymazaného pekáčku dáme polovinu brambor pokrájených na plátky. Nahoru dáme uzené maso orestované na cibulce, do kterého vmícháme hrášek.

  2. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem a nalijeme na povrch brambor a masa.

  3. Pečeme v troubě.

  4. U nás k tomu máme rádi na talíři i doma zhotovenou čalamádu z okurek, paprik a cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!