Zapečené brambory à la lasagne

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1 kg mletého masa
400 g nastrouhaného sýra
1 česnek
kousek másla
rajčatové pyré (protlak)
trochu oleje
sůl
pepř
větší kelímek smetany (žlutý 12%)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nachystáme pekáč, který vymažeme česnekem a máslem. Okrájíme brambory, nastrouháme je na struhadle na plátky a polovinu poskládáme na dno pekáče. Brambory posolíme, opepříme a zalijeme troškou smetany.

  2. Ve velké pánvi rozpálíme trochu oleje a mleté maso necháme zatáhnout - chvíli ho opékáme. Maso osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak (150-200 g) a cca 20 min. dusíme.

  3. Do pekáče na brambory rozprostřeme masovou směs, posypeme sýrem, zalijeme smetanou a postup opakujeme do spotřebování surovin. Končíme vrstvou brambor.

  4. Pekáč dáme do trouby rozpálené na 180 st. a pečeme asi necelou hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!