Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3-4 plátky krkovičky
- 500 g vinné klobásy
- 1 PL hořčice z celých zrn
- rozmarýn
- 1 PL sušených rajčátek v oleji
- 150 g nastrouhané slaniny (šunky)
- 3-4 kolečka uzeného sýra
- čerstvý barevný pepř
- olej na plech
- 1 velká cibule pokrájená na měsíčky
- čerstvě usušená bazalka
- 1-2 PL oleje na plech
- 1 vejce na potření bílé klobásky
- alobal
- špejle
Postup Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky omyjeme, osušíme, pouze hřbetem ruky mírně naklepeme.
V misce dobře promícháme hrubozrnnou hořčici se sušenými rajčátky, která již obsahují i česnek, olej i sůl.
Touto společnou směsí potřeme plátky krkovičky, opepříme čerstvě umletým barevným pepřem a posypeme rozmarýnem.
Nakonec nastrouháme na takto upravené plátky krkovičky ještě slaninu nebo šunku.
Pak vezmeme bílou klobásku a obtočíme ji okolo jednotlivých plátků masa jako šálu, která pak vytvoří hezký bílý lem okolo krkovičky.
Vše nakonec posypeme bazalkou a klobásku potřeme ušlehaným vejcem.
Takto připravené plátky krkovičky se šálem z bílé klobásy vložíme na plech, posypeme půlměsíčky cibule po celé ploše plechu a asi 20 minut pečeme na 200 stupnů pod alobalem.
Po odstranění alobalu dál teplotu snížíme asi na 180 stupňů a za občasného podlévání vodou a polévání výpekem, pečeme dalších asi 35 minut (podle velikosti a kvality masa) do propečení obou druhů masa.
Těsně před dopečením vložíme na každý plátek masa s klobáskou jedno kolečko uzeného sýra a necháme rozpéct.