Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3-4 plátky krkovičky
500 g vinné klobásy
1 PL hořčice z celých zrn
rozmarýn
1 PL sušených rajčátek v oleji
150 g nastrouhané slaniny (šunky)
3-4 kolečka uzeného sýra
čerstvý barevný pepř
olej na plech
1 velká cibule pokrájená na měsíčky
čerstvě usušená bazalka
1-2 PL oleje na plech
1 vejce na potření bílé klobásky
alobal
špejle

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky omyjeme, osušíme, pouze hřbetem ruky mírně naklepeme.

  2. V misce dobře promícháme hrubozrnnou hořčici se sušenými rajčátky, která již obsahují i česnek, olej i sůl.

  3. Touto společnou směsí potřeme plátky krkovičky, opepříme čerstvě umletým barevným pepřem a posypeme rozmarýnem.

  4. Nakonec nastrouháme na takto upravené plátky krkovičky ještě slaninu nebo šunku.

  5. Pak vezmeme bílou klobásku a obtočíme ji okolo jednotlivých plátků masa jako šálu, která pak vytvoří hezký bílý lem okolo krkovičky.

  6. Vše nakonec posypeme bazalkou a klobásku potřeme ušlehaným vejcem.

  7. Takto připravené plátky krkovičky se šálem z bílé klobásy vložíme na plech, posypeme půlměsíčky cibule po celé ploše plechu a asi 20 minut pečeme na 200 stupnů pod alobalem.

  8. Po odstranění alobalu dál teplotu snížíme asi na 180 stupňů a za občasného podlévání vodou a polévání výpekem, pečeme dalších asi 35 minut (podle velikosti a kvality masa) do propečení obou druhů masa.

  9. Těsně před dopečením vložíme na každý plátek masa s klobáskou jedno kolečko uzeného sýra a necháme rozpéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!