Zapečená brokolice s čočkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na jednu porci:
30 g jáhel
30 g červené čočky
200 g brokolice
1 vejce
30 g sýru

Postup přípravy receptu

  1. Chtěla jsem vyzkoušet zapéct neobvyklou kombinaci čočky a jáhel. Chuťově mi k tomu nejvíce ladila brokolice. A tak vznikl tento recept. Dostatek bílkovin doplní vajíčko a případně sýr. O přísun zeleniny se zase postará brokolice. Recept je tedy vhodný právě při hubnutí.

  2. Jáhly propláchneme horkou vodou a dáme vařit. Po minutce přidáme do stejného hrnce červenou čočku a vaříme kolem 3 minut. Poté vypneme a necháme dojít.

  3. Brokolice uvaříme, ale nerozvaříme.

  4. Do zapékací nádoby (použila jsem dortovou formu) dáme uvařenou brokolici, jáhly a čočku. Zalejeme vajíčkem naředěným troškou vody.

  5. Dáme péct do trouby na 200 stupňu na cca 30 minut.

  6. Pět minut před koncem rozložíme sýr. A zapečeme.

  7. Pokud omezujete mléčné výrobky, můžete do receptu přidat například tofu nebo tempeh, aby jste doplnili dostatek bílkovin. Přeji pohodové hubnutí Hanka


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!