Žampionový nákyp s kuskusem

Recepty, Houby

Suroviny

1 hrnek kuskusu
2 hrnky zeleninového vývaru
asi 500 g žampionů
sůl
pepř
drcený kmín
česnek podle chuti
cibule
olej
lžíce kari
3 žloutky
asi 1 dl smetany
plátek másla na vymazání misek
hrst mraženého hrášku

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus přelijeme horkým vývarem a necháme nabobtnat.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, prolisovaný česnek, kari. Vše dobře promícháme a restujeme, nakonec vmícháme hrášek. Do směsi vmícháme ještě žloutky rozšlehané se smetanou a promícháme.

  3. Misky vymažeme máslem a naplníme nákypem. Zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!