Žampiónový krém s krutóny

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g čerstvých žampionů
kousek másla
1 smetana 33%
1 balení taveného sýru
2 PL hladké mouky
1 litr vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažím očištěné žampióny, nakrájené na kousky. Jakmile jsou podušené, přidám mouku a krátce orestuji. Přiliji vývar.

  2. Nechám 15 minut provařit, poté přidám 1 balení tavených sýrů, já dávám Smetanito. A vše ponorným mixérem rozmixuji na hladký krém. Podle potřeby dochutím solí a bílým pepřem.

  3. Nakrájím housku na kostičky a nechám v troubě na suchu opražit asi 2-5 minut, přidám petrželku na ozdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!