Žampionový krém s pečenou mrkví a domácím petrželovým pestem

Recepty, Polévky

Suroviny

Petrželové pesto:
3 šálky čerstvé petržele
2 lžíce kvalitního olivového oleje
špetka soli
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 lžíce piniových oříšků
Žampionový krém:
1 cibule
6 - 7 žampionů
4 stroužky česneku
2 brambory
2 snítky tymiánu
1 litr zeleninového vývaru
2 střední mrkve
máslo
sůl
pepř
½ kelímku smetany

Postup přípravy receptu

  1. Pesto: všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.

  2. Žampionový krém: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony, česnek. Přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem a osolíme - vše vaříme do měkka.

  3. Než se vše uvaří, očistíme mrkev, pokrájíme nadrobno, vložíme do zapékací misky, zalijeme olivovým olejem a upečeme v troubě (cca 15 minut při 180°C).

  4. Po uvaření vše rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Servírujeme s pečenou mrkví a petrželovým pestem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!