Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem

Recepty, Houby

Suroviny

bílý chléb (bageta nebo ciabatta)
250 g žampionů
250 g ricotty
2 stroužky česneku
parmezán
přepuštěné máslo (např. České Ghíčko)
čerstvý tymián
hrubozrnná mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme.

  3. Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem.

  4. Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!