Wok po kypersku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
200 ml červeného vína
sůl
pepř
1 lžička drceného koriandru a trocha čerstvé natě
1 konzerva sterilovaných krájených rajčat
2 lžíce oleje
podle chuti troška cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme drceným koriandrem a zalijeme vínem. Přidáme nasekanou koriandrovou nať a necháme v chladu odležet do druhého dne.

  2. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme maso, které jsme vyndali z marinády a nechali odkapat. Marinádu zatím odložíme stranou. Maso restujeme, až je měkké.

  3. Pak přidáme sterilovaná rajčata a zalijeme schovanou marinádou. Vše necháme zredukovat na potřebnou hustotu. Trvá to už jen chvilku. Dochutíme solí a je-li třeba, přidáme asi půl lžičky cukru. Podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!