Wasabi zmrzlina

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 ml smetany
2 žloutky
40 g cukru
wasabi mleté sušené

Postup přípravy receptu

  1. V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum.

  2. Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, zašlehejte do kastrůlku se smetanou a zahřívejte na středním stupni a stále míchejte. Po několika minutách odstavte.

  3. Wasabi prášek dejte v malém množství do odměrky a zalijte vodou, aby vznikla tekutá konzistence.

  4. Po troškách přidávejte do smetanového základu a ochutnávejte, dokud vám nebude zmrzlina připadat ochucená tak akorát.

  5. Hotovou wasabi zmrzlinu nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po dvaceti minutách promíchejte a opakujte to ještě dvakrát. Poté nechte ztuhnout a před podáváním vyndejte na 5-7 minut, aby zmrzlina trochu povolila a šla jednoduše servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!