Waffle s jablky a lískovými ořechy

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 střední jablko
1/2 hrnku lískových ořechů
1,5 hrnek hladké mouky či polohrubé mouky
1,5 lžíce mletého lněného semínka
2 lžičky prášku do pečiva
1/3 hrnku ovesných vloček
špetka soli
0,5-1 lžička mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 středního banánu
1/4 hrnku jablečné přesnídávky
2 lžíce kokosového oleje
1,25 hrnku mandlového mléka lískovoořechového mléka či jiného rostlinného mléka
2-4 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Zapojte vaflovač a nechte ho rozehřát. Ořechy nahrubo nasekejte a opečte v pánvi nebo v troubě. Do mísy prosejte mouku, skořici a prášek do pečiva. Přidejte vločky a lněné semínko a zamíchejte. V

  2. jiné misce rozmačkejte banán vidličkou, přidejte výživu, olej, rostlinné mléko a 2 lžíce javorového sirupu a také zamíchejte.

  3. Tekuté ingredience vlijte do suchých a krátce zamíchejte, dokud se nespojí v hladké těsto (nepřemíchejte). Jablko oloupejte a nakrájejte na malé (3 x3 mm) kostičky. Společně s ořechy vmíchejte do těsta.

  4. Vaflovač potřete tenkou vrstvou kokosového oleje a dle návodu pečte vafle (já dávám cca 2 vrchovaté lžíce těsta na jednu vafli a peču asi 4 minuty). Jezte ihned po upečení nebo nechte chvíli na pečícím roštu v troubě, vyhřáté na 110°C (nevrstvěte vafle na sebe nebo na talíř nebo zvlhnou). Podávejte s javorovým sirupem (marmeládou), opečenými lískovými ořechy a nakrájeným jablkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!