Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 housky
- 2 vejce
- 1 kuřecí játra
- 1.2 malé cibule posekané na jemno
- posekaná petrželka na jemno
- strouhanka na zahuštění
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
- vývar
Postup Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuľu, petržlenovú vňať a necháme úplne vychladnúť.
Vo vode namočené žemle vyžmýkame a pridáme s rozklepnutými vajcami a cibuľovo-petržlenovou zmesou do misy.
Osolíme, okoreníme, pridáme naškriabanú pečeň /stačí len jedna, aby knedličky neboli horké od pečienky/ a rukami poriadne prepracujeme, podľa potreby zahustíme strúhankou.
Zmes necháme asi hodinu odstáť a mokrými rukami formujeme menšie knedličky, lebo varom zväčšia svoj objem. Varíme v menšom množstve vývaru pod pokrievkou 10-12 minút. Vkladáme do horúcej mäsovej polievky.