Výborné scones

Recepty, Moučníky

Suroviny

225 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
50 g másla
50 g pískového cukru
150 ml mléka
rozšlehané vejce nebo mléko na potření
Náplň:
našlehaná smetana nebo máslo
jahodový džem

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 C. Na plech si připravíme pečící papír.

  2. Prosijeme mouku, kterou smícháme v míse s práškem do pečiva a špetkou solí.

  3. Přidáme máslo a propracujeme prstama. Poté přidáme cukr a pořádně promícháme vařečkou. Dále přiléváme mléko a příborovým nožem mixujeme, dokud těsto nesejde k sobě.

  4. Vyválíme těsto asi 2cm tlusté a kulatým vykrajovátkem (6cm) vykrájíme kolečka.

  5. Ty naskládáme na plech, potřeme vejcem nebo mlékem a dáme péct asi 10-12 minut. Hotové koláčky necháme vychladnout.

  6. Každý rozřízneme v polovině a naplníme máslem a jamem nebo našlehanou smetanou a jamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!