Výborné kremrole

Recepty, Moučníky

Suroviny

tukové těsto: 8 dkg hladké mouky
28 dkg tuku (z másla jsou výborné)
moučné těsto: 20 dkg hladké mouky
1 lžíce octa
asi 8 lžic teplé vody
2 žloutky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Z tukového těsta připravíme na vále bochánek“, který uložíme do chladničky. Do mouky přidáme všechny přísady a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na obdélník, tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou ho překryjeme.

  2. Takto vytvořený balíček“ rozválíme na sílu asi 1 cm, složíme jako ubrousek třikrát na délku i na šířku. Dáme do chladna odpočinout na 1/2 hod. Tento úkon s překládáním a rozválením opakujeme celkem 4 x.

  3. Sníh: na 1 bílek – 7 dkg cukru. Do hrnce dáme vodu, na něj položíme misku a v páře šleháme bílky, dokud se nevytvoří hustý sníh.

  4. Z hotového těsta vyválíme obdélník, který radýlkem rozkrájíme na proužky silné asi 2-3 cm. Tyto proužky těsta natáčíme na kremrolové trubičky.

  5. Klademe na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme, naplníme připraveným sněhem a bohatě pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!