Voňavé Mafaldine s cibulí a hráškem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin Mafaldine italské(1 balíček)
1 hrnek mraženého hrášku
2 velké cibule
4 stroužky česneku
100 g slaniny či špeku
3 cm plátek másla
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nasekané pažitky či petrželky
sůl
100 g parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájený špek, přidáme měsíčky cibule a tenké plátky česneku a orestujeme dozlatova.

  2. Do horké směsi vsypeme hrášek a necháme teplem povolit, přidáme máslo (již nerestujeme), za stálého míchání rozpustíme, čímž směs lehce zahustíme.

  3. Vmícháme nasekanou pažitku (petrželku).

  4. V osolené vroucí vodě s 1 lžící oleje uvaříme těstoviny na skus (al dente).

  5. Slité a okapané těstoviny vmícháme do cibulovo-hráškové směsi, na talíři pokapeme olivovým olejem a posypeme hoblinkami parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!