Vídeňské brambory

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g brambor
150 g slaniny
1 velká cibule
cca 100 ml smetany na vaření
zelená petrželka
sůl
popř. malý kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.

  2. Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.

  3. Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.

  4. Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!