Veselý kuřecí plátek

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehen. řízek (lze i prsíčka)
sůl
pepř
oblíbené koření (já použila grilovací)
cibule
česnek
olej
hořčice
kuřecí vývar (nebo rozpustit bujon)
tvrdý sýr - na plátky
anglická krkovička - na plátky
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nařízneme, z obou stran posypeme kořením a potřeme hořčicí. Střídavě proložíme cibulí na měsíčky a česnekem na plátky a olejem do misky, necháme chvíli odležet.

  2. Na oleji orestujeme z obou stran maso, přidáme cibuli a česnek, podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.Poté šťávu slijeme (i s cibulí).

  3. Na pánev kápneme lehce oleje, dáme plátek krkovičky, na to maso a opečeme lehce do křupava. Plátek otočíme, opečeme z druhé strany a na povrch (krkovičku) položíme plátek sýru a posypeme petrželkou a pažitkou. Přiklopíme pokličkou, aby se sýr roztekl.

  4. Podáváme s omáčkou, kterou nám cibulka krásně zahustila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!