Veselý kuřecí plátek
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí stehen. řízek (lze i prsíčka)
- sůl
- pepř
- oblíbené koření (já použila grilovací)
- cibule
- česnek
- olej
- hořčice
- kuřecí vývar (nebo rozpustit bujon)
- tvrdý sýr - na plátky
- anglická krkovička - na plátky
- petrželka
- pažitka
Postup Veselý kuřecí plátek
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nařízneme, z obou stran posypeme kořením a potřeme hořčicí. Střídavě proložíme cibulí na měsíčky a česnekem na plátky a olejem do misky, necháme chvíli odležet.
Na oleji orestujeme z obou stran maso, přidáme cibuli a česnek, podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.Poté šťávu slijeme (i s cibulí).
Na pánev kápneme lehce oleje, dáme plátek krkovičky, na to maso a opečeme lehce do křupava. Plátek otočíme, opečeme z druhé strany a na povrch (krkovičku) položíme plátek sýru a posypeme petrželkou a pažitkou. Přiklopíme pokličkou, aby se sýr roztekl.
Podáváme s omáčkou, kterou nám cibulka krásně zahustila.