Vepřová plec na zakysané smetaně s mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
500 g zakysané smetany
2 - 3 mrkve
1 cibule
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji smažíme dokud nezačne zlátnout.

  2. Na cibuli vložíme plec nakrájenou na plátky a necháme z obou stran zatáhnout, podlejeme, tak aby bylo maso zakryté a dusíme dokud nezměkne, posolíme, opepříme.

  3. Potom zakysanou smetanu rozkvedláme ve vodě, přidáme mouku dobře rozšleháme a přidáme k masu. Promícháme a povaříme na mírném ohni.

  4. Mrkev nastrouháme na hrubo a dáme do omáčky, necháme ještě 3 - 4 minuty vařit a odstavíme. Vhodná příloha je knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!