Vepřová plec na pivě a divokém koření s domácím knedlíkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vykostěné vepřové plece
2 PL dijonské hořčice
1 PL červené sladké papriky
3 šalotky
olivový olej
sůl
2-3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
2 kuličky jalovce a celý pepř
šalvěj
tymián
1,5 PL másla
solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky. Kostky masa posypeme solamylem, smíchaným s červenou sypkou paprikou. Zprudka takto poprášené maso opečeme na pánvi na olivovém oleji, poté maso vyjmeme - dáme stranou na talíř.

  2. Na pánvi osmažíme na přidaném másle pokrájené šalotky, dáme bobkový list a divoké koření, zalijeme 250 ml piva a přidáme bylinky (šalvěj a tymián). Krátce povaříme, do této směsi vložíme zpět kostky opečeného masa a vmícháme pikantní dijonskou hořčici.

  3. Vše přendáme nádoby vhodné do trouby, přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a dusíme na 170 stupňů doměkka. Ke konci dušení, odstraníme poklici, dusíme dál odklopené.

  4. Nádobu z trouby vyndáme na vařič, vyjmeme bobkový list, nové koření, celý pepř a jalovec. Podle potřeby dochutíme solí.

  5. Do sosu s masem zakvrdláme solamyl smíchaný s vývarem z vepřových kostí a povaříme ještě cca 8 -10 minut. Podáváme se sluníčkovým bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!