Vepřová plec na hořčici a barevném pepři

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g plece (4-5 plátků po asi 150 g)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
100 g uzené slaniny
1 lžička mleté papriky
hořčice plnotučná nebo dijonská
hladká mouka
barevný pepř celý i mletý
snítka rozmarýnu (nemusí být)
sůl
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky. Maso osolíme, posypeme mletým pepřem a z jedné strany potřeme hořčicí.

  2. Na kousku sádla vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po chvíli vmícháme i česnek. Maso obalíme v mouce a oklepeme.

  3. Přidáme ke slanině s česnekem a zprudka z obou stran opečeme. Vmícháme papriku a podlijeme horkou vodou.

  4. Přidáme cca 6-8 kuliček barevného pepře, rozmarýn a pod poklicí dusíme do měkka. Občas obrátíme a podle potřeby podlijeme.

  5. Kdo chce, může na závěr vybrat pepř a rozmarýn a šťávu propasírovat nebo rozmixovat. Já jsem nechala tak. Podáváme s kaší, rýži nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!