Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
400 g cibule 3 velké
500 g růžičkové kapusty
5 stroužků česneku
1 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
5 kuliček pepře
2 bobkové listy
1 malá snítka čerstvého rozmarýnu
sůl
mletý pepř
voda nebo vývar na podlití
3/4 lžičky solamylu rozmíchaného v troše vody na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a v rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy.

  2. Přidáme očištěné maso nakrájené na větší kostky cca 5 cm x 5 cm a prudce restujeme. Osolíme, zasypeme paprikou, pepřem, rychle promícháme a podlijeme vodou do poloviny masa.

  3. Přidáme koření a slabým varem za občasného promíchání dusíme pod poklicí 35 minut.

  4. Mezitím očistíme kapustičky od povadlých lístků a odřízneme zaschlé konce košťálů. Kapustičky necháme 3 minuty povařit v osolené vodě, scedíme a přidáme do hrnce k masu.

  5. Podle potřeby podlijeme a dusíme ještě 10 minut.

  6. Ve 100 ml studené vody rozmícháme 3/4 lžičky solamylu, vlijeme k měkkému masu s kapustou, přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty za stálého míchání provařit. Podle své chuti dochutíme solí, nebo pepřem a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!