Kuře Tandoori

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 cibule
sůl
citronová šťáva z 1/2 citronu
česnek
zázvorem
2 lžíce plné jogurtu
2 plátky citronu
kousek pórku
kousek citronové trávy
koření garam masala
Tandoori masala
chilli
římský kmín - upražený, asi malou lžičku
prášek ze semene Pískavice - řecké seno
4 mrkve velké
olivový olej
5 lžiček Ghí
trochu koriandru
limetka
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme chvilku odležet.

  2. Do jogurtu přimícháme pastu ze zázvoru a česneku a chilli. Tím pomažeme kuře, nakrájíme na ně pórek, plátky citronu, citronovou trávu a necháme aspoň dvě hodiny odležet. Já ještě přidala dvě olivy naplněné marockou feferonkou, ale kdo není zvyklý, stačí jen chilli.

  3. Dáme péci. Jako příloha vařený brambor, placky, kuskus, rýže...

  4. Mrkev nakrájíme na drobné hranolky, zakapeme olivovým olejem, osolíme a přidáme tř. cukr dle chuti, zakapeme limetkou a nastrouháme trochu kůry, necháme odležet v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!