Vepřová panenka na sečuánském pepři, s jablky a žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

šál vepřové panenky
sůl
sečuánský pepř
pár kapek Worcestru
trochu oleje
4 žampiony
2 jablíčka
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, trochu pokapeme worcestrovou omáčkou a olejem. Takto necháme pár hodin odpočinout.

  2. Pak maso vyjmeme a rozpálíme pár kapek oleje na pánvi, kde panenku opečeme ze všech stran aspoň 3 minuty. Zabalíme ji do alobalu a dopečeme 15 minut na 200°C. Kdo chce růžovější stačí 10 minut.

  3. Na pánvi do výpeku dáme kousek másla a přidáme pokrájené žampiony a jablka na plátky. Restujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme lehce vodou.

  4. Brambory jsme si uvařily ve slupce a poté horké obalili v rozpuštěném másle s petrželkou.

  5. Po upečené panenku necháme stát ještě pár minutek a pak můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!